Els tallers realitzats tenen com a objectiu que l'alumnat adquireixi coneixements pràctics sobre temes curriculars dins l’ambient de Món. En aquest cas, sobre coordenades geogràfiques i fusos horaris. Mitjançant activitats interactives, van aprendre a identificar-les i a utilitzar-les en situacions concretes.
Taller 1: Les coordenades geogràfiques . L’objectiu era que l'alumnat comprengués la importància de les coordenades geogràfiques i aprenguessin a identificar-les, saber-les llegir i utilitzar recursos digitals. Es va començar amb la lectura d’una carta d’un viatger que necessitava ajuda per trobar llocs concrets, a partir d'aquí vam haver d’informar-nos amb l’ajuda d’un vídeo. Van investigar les coordenades de latitud i longitud utilitzant mapes i Google Earth van situar aquests llocs al mapa i van escriure les coordenades trobades en el format correcte. Finalment, l’activitat es va complementar localitzant les coordenades de casa seva.
Taller 2: Les hores del món. Amb l’objectiu de comprendre els fusos horaris, la seva divisió i els canvis d’hora, es va projectar un vídeo explicatiu sobre el tema. Després, en una activitat del viatger, l'alumnat va analitzar si calia avançar o endarrerir l’hora segons la ubicació (EST o OEST). A continuació, en parelles, van ajustar rellotges analògics amb les hores de diferents ciutats i van descobrir de quines ciutats es tractava, fomentant la comprensió pràctica dels fusos horaris. Per finalitzar, van utilitzar els chromebooks per fer 10 minuts jocs interactius sobre el tema. En finalitzar cada sessió he demanat un poc de feedback per saber com s’han sentit, si els hi ha resultat fàcil o difícil, si han après ...
Sonia Mezquida Cerdà (alumna en pràctiques de la UIB)