El proper dimecres dia 7 de maig, l'escola fa la Jornada de Portes Obertes per a totes les famílies i persones que vulguin conèixer el que es viu a l'escola, de la mà de les mestres i infants.
L'horari serà de les 16.30 a les 19h.
Us hi esperam!
El passat dimarts, 11 de març, tota l'escola i més comunitat educativa vam participar de la III CURSA POPULAR de la DONA. Un esdeveniment que ja s'ha convertit en una data esperada per a la majoria de nosaltres.
Enguany, el Pla de l'Esglèsia, va ser el punt de trobada i també la meta d'arribada. D'aquesta manera, el poble, més que mai, va poder gaudir de l'activitat i de les reflexions conjuntes que va fer l'alumnat a la plaça.
Volem agrair la participació de tothom i la implicació de les famílies i la brigada de l'ajuntament, que van poder col·laborar en l'organització.
També a en Bia Pons Arnau (el papà de'n Sergi i na Mar), que ens va fer unes fotografies precioses.
Amb les melodies de nadal al Pla de l'Església, donam el primer trimestre per acabat. Les veus dolces dels infants ens deixen un regust de tendresa, alegria i emoció; bones sensacions per acabar l'any.
(Agraïm la cessió de les belles fotografies que ens va fer n'Ekaterina Pustoshnaia).
Aquesta setmana, des de l’Educació Física, ens hem adherit a la Setmana de l’Esport Adaptat 2024 que organitza la Federació d’Esports Adaptats de les Illes Balears. Aquesta setmana es fa coincidir amb el fet que dia 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.
L'activitat SEA2024, consisteix en el fet que cada centre escolar adherit dugui a terme diferents activitats esportives adaptades per tal de conscienciar l’alumnat de la importància de la pràctica esportiva entre les persones amb discapacitat i sense.
L’escola CEIP Francesc d’Albranca també ens hem volgut posar a la pell de les persones amb alguna discapacitat i descobrir com poden practicar diferents activitats esportives.
#SetmanaEsportAdaptat2024
El passat dijous 21 de novembre, el claustre del CEIP Francesc d’Albranca i de l’Escoleta Xibit va realitzar una formació sobre els primers auxilis.
Aquesta formació va ser impartida per na Marga Janer, la infermera pediàtrica d’Es Migjorn Gran. L’objectiu d’aquesta formació fou refrescar i actualitzar totes les actuacions que ha de realitzar el professorat davant qualsevol situació d’emergència.
Els passats 17 i 18 d'octubre, vam comptar a l'escola amb na Maria Mateo, coordinadora de formació de Cuentosparacrecer i experta en lectoescriptura, fonologia i llenguatge, des de l'enfocament de la neurociència.
A la formació per a mestres i la xerrada per a famílies, ens va parlar de l'albafetització emergent i de l'alfabetització formal. I de la importància de respectar els processos maduratius de cada infant.
Amb una comunicació directa i clara, explicava que el procés de lectoescriptura, el qual es caracteritza per ser un procés d'aprenentatge artificial, s'ha de treballar de manera seqüenciada i explícita. Imprescindibles són les activitats de pre-lectura (llenguatge oral, consciència fonològica, correspondència fonema-grafema), amb la corresponent motivació i exercitació de la motricitat. Aquestes primeres passes de la seqüènca són la base que els ajudarà a travessar el pont cap a l'escriptura cognitiva, la lectura i la descodificació i, més endavant, cap a la consolidació i la comprensió lectora.
Es tracta d'un llarg i interessant camí, que no hauríem de fer deveres ni amb dreceres; al contrari, pas a pas. Avançar no significa anar més ràpid, sinó anar cap endavant.
Un dels missatges que no van passar desapercebuts de les seves paraules: Expliqueu contes als infants! Que puguin sentir el plaer per la lectura, per escoltar històries. Llegir no ha de convertir-se en una obligació, sinó en la motivació que ens du a seguir llegint i seguir aprenent.
Quan són les nostres cames les que ens duen a comprar els ingredients. Quan són els nostres braços que traginen les senalles. Quan els nostres dits escriuen les receptes. Quan són les pròpies mans que amassen amb amor...
Quan és la il·lusió que ens mou a donar el que tenim i el que elaboram, és quan ens alegram de ser qui som. I som una escola que comparteix.
Hi ha molts dies de l'any en què el Francesc d'Albranca fa oloreta de cuinons. De coca dolça o salada. De llimona o de rúcula. A vegades de pizza, de pudi, o de crispetes...
Si us atracau algun dia en dejú i sentiu flaires de cosa bona, us entrarà el talent.
I de talents en tenim molts a l'escola!
Dia 11 de setembre començam el curs 2024-2025 al CEIP Francesc d'Albranca.
Després de les vacances de l'estiu ens embarcam amb energies renovades i partim amb la confiança que la travessia d'aquests mesos venidors, serà plàcida, profitosa i carregada d'aprenentatges.
Molts de nosaltres tornarem a sentir l'alegria de les retrobades i la il·lusió de començar de nou.
Altres, nouvinguts, sentireu el desig d'una bona acollida i vindreu amb ganes de conèixer gent, de compartir experiències i d'aprendre de totes les ocasions que se'ns presentin.
Entre totes i tots arribarem a bon port. Pujau a la barca, que el viatge comença.
Que tingueu un bon començament de curs!