L’ambient de matemàtiques a la nostra escola és un espai de manipulació i experimentació amb material, per tal de descobrir i comprendre els diferents sabers matemàtics. Es pretén que l’alumnat desenvolupi estratègies i entengui el que es fa a l’aula per poder-ho transferir al món.
En aquest entorn es pretén que l’alumnat treballi de manera autònoma i reflexiva, tenint en compte les seves emocions envers els reptes matemàtics, i que consolidin l’aprenentatge de manera lúdica. El treball entre iguals és cabdal per a treballar de manera cooperativa i a la vegada ampliar els coneixements propis amb els de la resta de companys i companyes de grup.
Fer les matemàtiques competencials implica treballar els sabers (nombres, mesura, geometria, estadística i probabilitat, àlgebra, i les emocions) tenint en compte els processos (resolució de problemes, connexions amb altres sabers matemàtics o d’altres àrees, saber raonar i provar el resultat o la resposta donada, comunicar i representar aquesta resposta, i gestionar les emocions enfront els reptes).