Notícies fresques!

Divendres passat, 26 de gener, es va encetar el cicle de conferències de Salut i Benestar. Un bon grupet de famílies van assistir a la xerrada titulada: Com podem potenciar el benestar a la família?

Marga Janer, infermera de pediatria del centre de Salut de Ferreries i Es Migjorn, ens va fer un repàs a tots aquells hàbits i pautes alimentàries que convé tenir presents a l’hora de gestionar el dia a dia a casa. Per altra banda, també va fer menció a la importància del son i el descans en les primeres edats i la necessitat i els beneficis de l’exercici físic. Per altra banda, també va fer una menció prou clara dels prejudicis que ocasiones en el desenvolupament neuronal l’ús de les pantalles (mòbil, tauleta, ordinador, TV, videojocs...).

Tots aquests temes es van abordar a partir de dades i informacions contrastades a nivell científic. L’objectiu principal és que, des de la formació i el coneixement de la família, puguem promoure el màxim benestar dels infants i que puguem garantir el major l’èxit escolar.

La propera xerrada serà, exclusivament, sobre l’ús de les pantalles i l’exposició al llum blau en les edats primerenques i adolescents; i les estratègies per a millorar la gestió de les situacions quotidianes en l’àmbit familiar.

 

Us hi esperam a totes i a tots.

 La comissió de salut, convivència i benestar.

 1a CURSA de la DONA, 8 de març de 2023 

L'escola des Migjorn us desitja un Bon Nadal!


22 de desembre de 2022

Són els límits necessaris per als nostres infants?

El passat dijous, 27 d'octubre es va organtizar a l'escola una xerrada ben interessant  amb l'experta Irune Inchaustegui, pedagoga i especialista en teràpia familiar.


Les diferents tipologies de famílies, els rols i les dinàmiques que es generen dins el sistema foren temes introductoris per parlar de la necessitat que tenen els infants de ser educats amb uns límits i valors que estructuren el seu desenvolupament. 

Des d'aquí volem agrair la seva presència i capacitat comunicativa, així com la participació de totes les famílies que hi vau assistir. 


 

 La il·lustració de ben a prop

22 de maig de 2022

No és cada dia que puguem comptar amb una col·laboració tan especial al centre. Marta Balaguer, il·lustradora de més de 200 contes, ha tingut la generositat de venir a l'escola des Migjorn per explicar-nos històries il·lustrades en directe. 

Els grups dels MITJANS i dels PETITS van tenir el privilegi de rebre-la a les seves aules i ambients.

Expectants davant l'ART en moviment que emanava de les seves mans, els fillets, filletes i mestres van poder entendre que una història no està formada només de paraules enfilades en un text escrit o oral, sinó també d'imatges genuïnes que la il·lustració va engalant.

El dibuix amb retoladors, llapissos de colors,  tinta xinesa o aquarel·la, són algunes de les tècniques que na Marta utilitza en aquesta feina d'il·lustrar. Però també, segons ens va explicar, combina aquestes eines analògiques amb d'altres que són digitals per complementar el seu procés creatiu. 

Ens enorgulleix escoltar converses de criatures de 5 i 6 anys en les quals s'afirma que, de grans, els agradaria tenir aquest ofici. L'altra dia, a l'ambient d'art dels PETITS, una filleta va dir mentre dibuixava. "Jo practic molt perquè, quan sigui grossa, vull ser il·lustradora". I la seva companya, entusiasmada, li diu "Ei! Jo també vull ser-ho! Potser ens trobarem!"

En un futur no molt llunyà veurem el nostre alumnat convertit en persones adultes. Persones capaces de projectar els seus somnis i dedicar el temps i l'energia necessaris per ser el que ells i elles vulguin. Potser coneixerem algun dia una il·lustradora o un il·lustrador que ve de l'escola Francesc d'Albranca des Migjorn Gran. 

Gràcies, Marta Balaguer per la teva inspiració!