No és cada dia que puguem comptar amb una col·laboració tan especial al centre. Marta Balaguer, il·lustradora de més de 200 contes, ha tingut la generositat de venir a l'escola des Migjorn per explicar-nos històries il·lustrades en directe. 

Els grups dels MITJANS i dels PETITS van tenir el privilegi de rebre-la a les seves aules i ambients.

Expectants davant l'ART en moviment que emanava de les seves mans, els fillets, filletes i mestres van poder entendre que una història no està formada només de paraules enfilades en un text escrit o oral, sinó també d'imatges genuïnes que la il·lustració va engalant.

El dibuix amb retoladors, llapissos de colors,  tinta xinesa o aquarel·la, són algunes de les tècniques que na Marta utilitza en aquesta feina d'il·lustrar. Però també, segons ens va explicar, combina aquestes eines analògiques amb d'altres que són digitals per complementar el seu procés creatiu. 

Ens enorgulleix escoltar converses de criatures de 5 i 6 anys en les quals s'afirma que, de grans, els agradaria tenir aquest ofici. L'altra dia, a l'ambient d'art dels PETITS, una filleta va dir mentre dibuixava. "Jo practic molt perquè, quan sigui grossa, vull ser il·lustradora". I la seva companya, entusiasmada, li diu "Ei! Jo també vull ser-ho! Potser ens trobarem!"

En un futur no molt llunyà veurem el nostre alumnat convertit en persones adultes. Persones capaces de projectar els seus somnis i dedicar el temps i l'energia necessaris per ser el que ells i elles vulguin. Potser coneixerem algun dia una il·lustradora o un il·lustrador que ve de l'escola Francesc d'Albranca des Migjorn Gran. 

Gràcies, Marta Balaguer per la teva inspiració!